Natur Vita

Növény kondícionáló

Környezetbarát, tápelemekkel dúsított növénykondícionáló algakészítmény korszerű tápanyag-gazdálkodáshoz. Egyedülálló összetételénél fogva alkalmas levéltrágyázásra hagyományos, illetve biotermesztésben egyaránt. Hatására a növények kelési, eredési és növekedési esélyei javulnak, segíti a fi atal növények gyökérfejlődését, a zöldtömeg megnő.

A Natur Vita a növények számára azonnal felvehető és beépíthető formában és ugyanakkor optimális arányban tartalmaz bio-tápanyagokat és minden olyan mezo- és mikroelemeket, amire a növényeknek a fejlődésük során szükségük van. A vitaminok közül a Natur Vita-ban a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamintartalom számottevő, de tartalmaz folsavat és biotint is.

Felhasználásra ajánlott mennyiség:

  • szőlőültetvényekben 200 - 300 g/ha mennyiségben, 5 mm-es bogyók állapotában, majd a fürtzáródás végén, a növényvédő szeres kezelésekkel egy menetben kipermetezve;
  • kukoricában 200 - 500 g/ha mennyiségben, 5-7 leveles állapotban, majd címerhányás kezdetén, a növényvédő szeres kezelésekkel egy menetben kipermetezve.

Kijuttatás feltételei:

  • szélcsendes időben;
  • 10 - 20°C, erős napsütéstől mentes időszakban.

Kijuttatás módja:

  • 50 - 100 liter vízzel homogén szuszpenziót képezve kell kipermetezni. Permetezéses kijuttatása beilleszthető a szokásos növényvédelmi technológiákba. Felhasználása kiemelten javasolható kukorica és szőlő kultúrákban. Alkalmazásával a hiánybetegségek kialakulása megelőzhető. Fokozza a növény szárazság- és hidegtűrő képességét, a termény eltarthatóságát, a sejtek növekedését.

Tárolási körülmények, eltarthatóság:

  • Hűvös, de fagymentes, száraz, fedett helyen, eredeti zárt csomagolásban. Ilyen körülmények között eltarthatósága 1 év.

Munkaegészségügyi óvórendszabályok:

  • Veszélyjel: nem jelölésköteles. Veszélyes anyagok biztonságos használatára utaló S mondatok: S1/2 elzárva és gyerekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S13 élelmiszertől, italtól és állati takarmánytól távol tartandó. S36/37/39 megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és arcvédőt kell viselni.

Munkaegészségügyi várakozási idő:

  • 0 nap. Óvatos munkával kerülni kell a készítmény kiszóródását, szembe, bőrbe jutását, esetleg lenyelését. Munka közben többszöri kézmosás, munka végeztével alapos tisztálkodás szükséges.

Környezetvédelmi előírások:

  • Tilos a készítményt, vagy annak fel nem használt maradékát állóvizekbe, vízfolyásokba, tározókba juttatni. Tűz- és robbanásveszélyességi besorolás: Nem tűzveszélyes „E” tűzveszélyességi osztály.

Bővebben: Natur Vita